Idealny do opakowań dla produktów głęboko mrożonych: klej avenia B42507
Nie tylko podczas oglądania meczu sięgamy po ulubiony przysmak: kawałek mrożonej pizzy. Jednak kto chciałby wkładać do piekarnika pizzę, której opakowanie otworzyło się już w sklepowej lodówce. Na pewno nikt.
Klej do opakowań produktów głęboko mrożonych musi być absolutnie niezawodny w minusowych temperaturach. Najlepiej do tego celu nadaje się nasz nowy klej avenia B42507. Sklejone nim opakowania nie rozklejają się nawet w temperaturze -20°C.
Dostępny w granulacie klej avenia B42507 wyróżnia się nie tylko dzięki swojej odporności na zimno, ale również ma inne zalety w procesie opakowaniowym:
- Przeznaczony jest dla raczej trudnych powierzchni, takich jak: powleczone, lakierowane lub zadrukowane kartony.
- Z długim czasem otwartym i krótkim czasem wiązania pasuje on doskonale do zastosowania w opakowaniach, np. w przypadku działania podwyższonych sił na opakowanie.
- Klej katalizowany metalocenem jest na bazie poliolefiny (PO) i dlatego jest szczególnie stabilny na utlenianie i bardzo wydajny.
Do tego dochodzą też inne zalety charakterystyczne dla naszych klejów avenia.